3B Massage

3B massage – bevidst, blid og beroligende massage.

I mit arbejde som sygeplejerske på hospice, har jeg ofte oplevet, hvordan en blid massage kan hjælpe både patienter og deres pårørende til at lande i sig selv. Det kan gøre en svær situation nemmere at bære. Det kan give en dyb ro, bedre søvn og meget velvære.

Jeg sammensatte i første omgang 3B massagen, for at undervise mine kollegaer i en enkel og effektiv berøringsform. Mit håb er også at undervise personale der arbejder med demente, børn med diagnoser eller bare arbejder med mennesker generelt.  

Hvad består 3B massagen af?

Bevidst: Giveren af massagen lærer, hvordan det er at have en god jordforbindelse og at være nærværende bevidst tilstede.  Vi kender alle forskellen på at tale med et menneske som er optaget af fjernsynet eller mobilen, eller med et menneske som er opmærksom og lyttende. Vores krop kan mærke, om den der rører os tænker på noget helt andet, eller om de er opmærksom tilstede i hver berøring.

Blid: Der røres med et tryk på 3 på en skala fra 1 til 10. Det svarer til det tryk vi helt naturligt vil bruge, hvis vi har en baby på maven og vil stryge den over ryggen. Vi rører også ganske langsomt, nænsomt og roligt, som hvis det var et lille barn.

Beroligende: Hver bevægelse gentages 3 gange, første gang registrerer kroppen bevægelsen, anden gang tænker kroppen “det er jo det samme som lige før”, tredje gang oplever kroppen “dette er dejligt velkendt” – og slapper af. Der bliver også brugt blide tryk på diverse akupressurpunkter. Der er mange af strøgene som er oppefra og ned, det har den virkning at modtageren nænsomt lander mere i kroppen – bliver mere grounded. Der afsluttes også med at giveren samler hele kroppen med blide tryk på hver side af kroppen. 
 Når man får blid massage frigiver kroppen oxytocin i både blodbaner og nervebaner. Oxytocin er afstressende og virker både smertelindrende, afslappende og afbalancerende.

Til dig der gerne vil prøve 3B massage:

Du er meget velkommen i min klinik. 3B massage i sin grundform tager ca 45 min og det koster 450 kr. Du kan også købe en hel time, og så er der mulighed for at få løsnet spændte muskler f.eks. omkring en øm nakke eller lænd, og det koster 500 kr.

Til dig der gerne vil lære at give 3B massage:

Du vil blive uddannet til af være 3B massage instruktør, dvs du er velkommen til at sidemandsoplære kollegaer eller pårørende.

Undervisningen foregår ved 2 + 1 undervisningsdage på 8 timer. På de første to dage lærer du af give massagen, hvorefter du har et par måneder til at øve dig i at give mindst 10 massager, modtage mindst 7 massager, og skrive en lille opgave. Derefter mødes vi en dag, hvor du demonstrerer 3B massagen, og vi gennemgår spørgsmål, og supplerer med små varianter til 3B massagen.

Prisen for 3 dages undervisning er kr. 3800 og vil fortrinsvis foregå på små hold med 4 til 6 deltagere